Tojásos zsemlye, bundáskenyér recept

Recept elkészítése:

 Tojásos zsemlye, bundáskenyér recept

Hozzávalók:
két zsemlyéhez (feltétnek 2-3, önálló ételnek egy személyre):
Egy tojás,
fél-egy dl tej,
só,
a sütéshez olaj vagy zsír.

Elkészítés:

      A zsemlyéket (vagy megfelelő mennyiségű kenyeret - a kenyér formájától függően 2-4 szelet) centi vastagra szeleteljük A tojást a tejjel jól felverjük, ízlés szerint sózzuk (vegyük figyelembe, hogy a kenyér illetve zsemlye már sós). A szeleteket egyenként a tojásba áztatjuk, majd bő forró olajban mindkét oldalán rózsaszínűre sütjük. Ha kevesebb tejjel készítjük, ropogós, ha többel, lágyabb bundáskenyeret kapunk. Feltétnek kiflikarikából készítve is sikeres. Önálló ételként érdemes kipróbálni reszelt sajttal meghintve.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: