Tojásos hagymával töltött burgonya recept
Hozzávalók:
1 kg burgonya,
2 tojás,
1 nagy fej hagyma,
2 dl tejföl,
10 dkg vaj,
2 dkg zsemlemorzsa,
1 kis csomó petrezselyem,
só,
őrölt bors.
Elkészítés:
A burgonyákat majdnem készre főzzük, leszűrjük, a tetejüket levágjuk, a belsejüket kiskanállal kiszedjük és összetörjük. A finomra vágott hagymát 2-3 dkg vajban megpirítjuk, hozzákeverjük az összetört burgonyát, a tojást, az apróra vágott petrezselymet, sóval, borssal ízesítjük, s megtöltjük vele a kivájt burgonyákat. Visszatesszük rá a levágott burgonyatetőket, vajjal kikent, morzsával meghintett tepsibe rakjuk, a tetejét is megszórjuk zsemlemorzsával, meglocsoljuk olvasztott vajjal és előmelegített, forró sütőben pirosra sütjük. Tejföllel meglocsolva tálaljuk.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges