Rakott tök recept

Recept elkészítése:

 Rakott tök recept

Elkészítés:

      1. A megtisztított kockára vágott, besózott (kb. 20 percig áll besózva) tököt nem egészen puhára főzöm. A mennyiséget nem tudom, de általában 1 db jó nagy tök. Minél több, annál jobb, mert nagyon összeesik. Lehet kaprot tenni a vízbe, ha szeretik a gyerekek, de nem muszáj.
2. 1 bögrényi rizst a megszokott módon megfőzök.
3. 50-70 dkg darált húst kevés vöröshagymával, ízlés szerint majoránnával, bazsalikommal, kakukkfűvel, stb megdinsztelem, a levét elfőzöm. Ha túl sok leveszek a levéből, leves ízesítéséhez finom.
4. Az eddigieket kivajazott magas falú tepsibe rétegezem, alja és a teteje tök legyen. A tetejét tojásos tejföllel bőven megöntözöm. (Lehet közé is tenni kb. a felénél.) Vajdarabkák a tetejére és mehet a sütőbe közepesnél kicsit nagyobb lángra. Mikor kezd szépen megpirulni már kész is.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: