Omlett olaszosan recept

Recept elkészítése:

 Omlett olaszosan recept

Hozzávalók:
6 db egész tojás,
2 dl tej,
1 evőkanál liszt,
1 evőkanál olaj,
25 dkg kemény apró paradicsom,
5 dkg reszelt parmezán (jellegű) sajt,
1 teáskanál paradicsompüré,
1 teáskanál porcukor,
ízlés szerint só,
1 mokkáskanál rozmaring,
1 mokkáskanál bazsalikom,
1 mokkáskanál törött fehér bors.

Elkészítés:

      A tojásokat habosra verem. A tejbe belekeverem a lisztet, a paradicsompürét és az összes fűszert, majd a tojáshoz keverem, végül az olajat is beleöntöm. A megmosott paradicsomokat felnégyelem, és egy lapos tűzálló tálra teszem egymás mellé. (Nem egymásra!) A tojáskeveréket ráöntöm, és a tálat saját fedelével letakarva a mikrohullámú sütőbe tolom. A legerősebb fokozatra kapcsolva három percig sütöm, majd kivéve a készülékből, ráhintem a reszelt sajtot, és a tálat megfordítom. Még három percig sütöm. Négy cikkre vágva teszem tányérokra és még külön is meghintem kevés reszelt sajttal.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: