Recept elkészítése:
Lángoló epres omlett recept
Hozzávalók:
6 egész tojás,
5 evőkanál porcukor,
25-30 dkg friss eper,
csipetnyi só,
4 evőkanál rum vagy konyak,
4 dkg vaj.
Elkészítés:
A tojássárgákat habosra keverem a cukorral és a sóval, majd hozzáadom a fehérjékből vert kemény habot. A masszát 4 részre osztva egy-egy dkg vajon 4 omlettet sütök belőle, mind a két oldalán. Tálra csúsztatom, és mindegyiket megrakom az előzőleg megmosott, lecsöpögtetett és kicsumázott eperszemekkel. Kevés porcukorral meghintem, majd a sütőben jól átforrósítom. A sütőből kivéve lelocsolom az alkohollal, és az asztalon látványosan meggyújtom a szeszt. Ha a láng elhamvadt, azonnal fogyasztjuk. Rendkívül finom és gusztusos.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges