Gombás rakott tök recept

Recept elkészítése:

 Gombás rakott tök recept

Hozzávalók:
1 kg gyalult tök,
20 dkg gomba,
8 dkg vaj,
8 dkg reszelt sajt,
2 dl tejföl,
2 tojás,
3 dkg zsemlemorzsa,
fél citrom,
1 cs. petrezselyem,
bors,
só.

Elkészítés:

      A tököt sós, citromos vízben úgymond roppanósra főzzük, majd leszűrjük. A gombát felszeleteljük, majd vajon puhára pároljuk, sóval, borssal, petrezselyemmel ízesítjük.
Kivajazott tűzálló tálba tesszük a tök felét, rátesszük a gombát, betakarjuk maradék tökkel. A tejfölt a tojásokkal összekeverjük, sózzuk, és a tökre öntjük. Megszórjuk a reszelt sajttal, a zsemlemorzsával, apró vajdarabokat teszünk rá, és közepes hőmérsékletű sütőben 20-25 percig sütjük.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: