Tejszínes mandulatorta recept

Recept elkészítése:

Tejszínes mandulatorta recept

Hozzávalók:
A tésztához:
3 tojás,
1 tojássárgája,
8 dkg kristálycukor,
1 tasak vaníliás cukor,
fél citrom, reszelt héja,
6 dkg liszt,
12 dkg őrölt mandula,
5 dkg vaj,

A krémhez:
17 dkg őrölt mandula,
9 dkg porcukor,
1,5 dl tej,
késhegynyi fahéj,
fél tasak vaníliás cukor,
0,5 dl mandulalikőr,
5 dl tejszín,
4 zselatinlap,

A díszítéshez:
reszelt csokoládé.

Elkészítés:

A tésztához 4 tojássárgáját a cukor egyharmadával, a vaníliás cukorral, és a citromhéjjal habosra keverjük. A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük, és a masszához adjuk. A vajat felolvasztjuk, a liszttel és a mandulával együtt szintén a masszához keverjük. Végül vajazott, lisztezett formába öntjük, és előmelegített sütőben megsütjük. A formában hagyjuk kihűlni. A krémhez a mandulát a porcukorral, a fahéjjal és a vaníliás cukorral egy nagyobb tálban összekeverjük. A tejet felforraljuk, ráöntjük a mandulás keverékre, és addig keverjük, míg sűrű krémet kapunk. Hagyjuk kihűlni, majd belekeverjük a mandulalikőrt. A tortalapot visszatesszük a formába. A tejszínt kemény habbá verjük, és az előkészített zselatinnal együtt a mandulakrémhez adjuk. Rákenjük a tortalapra. a tetejét elsimítjuk, és néhány órára hűtőbe tesszük. Végül óvatosan kivesszük a formából, és csokireszelékkel megszórjuk.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: