Rácsos csokoládékrém-torta recept

Rácsos csokoládékrém-torta recept
Hozzávalók:

Tészta:
15 dkg finomliszt,
12 dkg vaj vagy margarin,
1 ek porcukor,
2 ek víz.

Töltelék:
4 zselatinlap,
3 dl tej,
1 tojás,
3 ek kakaópor,
2 ek porcukor,
1 kk vaníliás cukor.

Díszítés:
2 dl tejszín,
1 doboz (kb. 30 dkg) mandarinkonzerv.

Elkészítés:

Elkészítjük a tésztát:
A sütőt 220 °C-ra előmelegítjük. A lisztet, a vajat vagy margarint és a cukrot kézzel vagy robotgéppel összemorzsoljuk. A vizet hozzáadjuk, és gyorsan rugalmas tésztát gyúrunk belőle.
A tésztát egy kb. 24 cm-es tortaformába nyomkodjuk, pereme is legyen. A sütő középső rácsára tolva kb. 25 perc alatt megsütjük. Kihűlni hagyjuk.
Elkészítjük a tölteléket:
A zselatinlapokat hideg vízben 5 percig áztatjuk. A tejet, a tojást, a kakaóport és a porcukrot összekeverjük, és állandóan kevergetve felforraljuk. A tűzről levesszük, és a vaníliás cukorral ízesítjük. A zselatin lapokat a vízből kiemeljük, lecsepegtetjük, és a csokoládés keverékbe rakjuk. Addig keverjük, amíg el nem olvad. A tölteléket kissé hűlni hagyjuk, majd a tésztára simítjuk. A tejszínt habbá verjük és nyomózsákba töltjük. A tortát a tejszínhabbal és a leszűrt, törlőpapírral leitatott mandarinszeletekkel díszítjük.

Elkészítési idő: 1 óra Sütés: 15 perc

Kiemelt partnerünk