Torta receptek képekkel

Csokoládés epertorta recept

files/images/foetel/17.jpg

20 dkg vaj
15 dkg barna cukor
1 csomag vaníliás cukor
4 tojás
1 csipet só
30 dkg rétesliszt
5 dkg keserű kakaó
1,5 kk sütőpor
kb. 2,5 dl tej
 
Töltelék:
3 ek ribiszkezselé
50 dkg eper
3 dl tejszín
1 csomag habfixáló por
1 kk vaníliás cukor
2 ek porcukor
zsiradék a tortaformához.

12

A vajat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd a tojást és a sót beledolgozzuk. A lisztet, a kakaót és a sütőport rászórjuk, és a tejjel együtt beleforgatjuk.

Flambírozott almatorta recept

files/images/kepes_receptek/torta_receptek_kepekkel/27.jpg

Tészta:
25 dkg finomliszt,
2 dkg kristálycukor,
10 dkg vaj vagy margarin,
fél tojás.

Töltelék:
3-4 alma,
2 dkg vaj vagy margarin,
1-2 ek barna cukor.

Flambírozás:
0,5 dl konyak.

A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. A lisztet, a cukrot és a vajat vagy margarint összekeverjük. A tojást hozzáadjuk, és gyorsan tésztává dolgozzuk. A hűtőszekrényben kb. 1 óráig állni hagyjuk. A tésztát 28-30 cm átmérőjű, 2 mm vastag koronggá nyújtjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük, villával megszurkáljuk, és a sütő középső rácsára tolva 10-12

Zöldcitromos torta recept

files/images/kepes_receptek/torta_receptek_kepekkel/24.jpg

Tészta:
kb. 20 dkg háztartási keksz,
7,5 dkg vaj vagy margarin,
1 ek barna cukor,
1 kk őrölt vagy szétmorzsolt kardamom.

Töltelék:
4 tojás sárgája,
5 dkg kristálycukor,
0,5-0,75 dl zöldcitromlé,
1-2 zöld citrom héja,
4 tojás fehérje,
2-3 dkg kristálycukor.

Bevonat:
2 dl habtejszín,
2 zöld citrom héja.

A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A sütőpapírból olyan kört vágunk, amellyel éppen kibélelhetünk egy 24 cm átmérőjű, kapcsos tortaformát. A háztartási kekszet műanyag zacskóba töltve húsverővel vagy konyhai robotgépben apróra törjük. A vajat vagy margarint megolvasztjuk. Ha a kardamom nem őrölt, akkor összetörjük. A vajat vagy margarint, a barna cukrot és a kardamomot a kekszmorzsával összedolgozzuk. Úgy nyomkodjuk a tortaformába, hogy pereme is legyen, és a sütő alsó rácsán kb. 10 percig sütjük. Kihűlni hagyjuk. Közben a zöld citromokat kifacsarjuk, a héjukat lereszeljük.

Rácsos csokoládékrém-torta recept

files/images/kepes_receptek/torta_receptek_kepekkel/23.jpg

Tészta:
15 dkg finomliszt,
12 dkg vaj vagy margarin,
1 ek porcukor,
2 ek víz.

Töltelék:
4 zselatinlap,
3 dl tej,
1 tojás,
3 ek kakaópor,
2 ek porcukor,
1 kk vaníliás cukor.

Díszítés:
2 dl tejszín,
1 doboz (kb. 30 dkg) mandarinkonzerv.

Elkészítjük a tésztát:
A sütőt 220 °C-ra előmelegítjük. A lisztet, a vajat vagy margarint és a cukrot kézzel vagy robotgéppel összemorzsoljuk. A vizet hozzáadjuk, és gyorsan rugalmas tésztát gyúrunk belőle.
A tésztát egy kb. 24 cm-es tortaformába nyomkodjuk, pereme is legyen. A sütő középső rácsára tolva kb. 25 perc alatt megsütjük. Kihűlni hagyjuk.
Elkészítjük a tölteléket:

Kivitorta recept

files/images/kepes_receptek/torta_receptek_kepekkel/20.jpg

Tészta:
13 dkg finomliszt,
2 ek barna cukor,
5 dkg vaj,
1 ek víz.

Töltelék:
2,5 dl habtejszín,
3 tojás sárgája,
2 ek kristálycukor,
2 kk vaníliás cukor.

DÍszítés:
2-3 kivi,
citromfű, ízlés szerint.

4

Először elkészítjük a tésztát. A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. A lisztet, a cukrot, a vajat és a vizet konyhai robotgépben gyorsan összekeverjük. A tésztát úgy nyomkodjuk egy kb. 18 cm átmérőjű tortaformába, hogy pereme is legyen, majd a sütő középső rácsára tolva 15-20 percig sütjük. A formában kihűlni hagyjuk. Elkészítjük a vaníliakrémet: 2 dl habtejszínt felforralunk, majd a tűzről levéve 10 percig állni hagyjuk. A tojássárgáját és a kristálycukrot simára keverjük, majd tovább verve a forró tejszínbe öntjük.

Csokoládés diótorta recept

files/images/kepes_receptek/torta_receptek_kepekkel/18.jpg

Tészta:
25 dkg finomliszt,
10 dkg cukor,
13 dkg vaj vagy margarin + egy kevés a forma kikenéséhez,
1 tojás,
1 csipetnyi só.

Töltelék:
20 dkg dió,
2,5 dl tejszín,
3 egész tojás,
1 tojás sárgája,
10 dkg cukor,
1/2 kk őrölt fahéj.

A tetejére:
15 dkg főzőcsokoládé.

6

A lisztet és a cukrot egy tálba, kupacba öntjük. A közepébe mélyedést nyomunk. A kis darabokra vágott vajat vagy margarint, a sót és a tojást ebbe a mélyedésbe rakjuk. A hozzávalókat gyors mozdulatokkal összedolgozzuk. Cipóvá formázzuk, és konyharuhával letakarva 30-40 percig pihentetjük.

Csokoládés almatorta recept

files/images/kepes_receptek/torta_receptek_kepekkel/16.jpg

Tészta:
10 dkg finomliszt,
5 dkg finomra vágott mandula,
5 dkg kristálycukor,
10 dkg vaj vagy margarin.

Töltelék:
5 dkg tejcsokoládé,
4 alma,
2 ek folyékony margarin,
2 ek barna cukor,
1 ek őrölt fahéj.

Díszítés:
kb. 3 dkg csokoládéreszelék,
néhány levél citromfű,
3 dl habtejszín,
2 kk vaníliás cukor.

Kellék:
Egy kb. 24 cm átmérőjű tortaforma.

Először elkészítjük a tésztát:
A lisztet, a mandulát, a cukrot és a vajat vagy margarint összedolgozzuk, és úgy nyomkodjuk a formába, hogy pereme is legyen. A tortaformát 30 percre a hűtőszekrénybe tesszük. Közben a sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. A tésztát a sütő középső rácsára tolva 15-20 percig sütjük.

Epertorta recept

files/images/kepes_receptek/torta_receptek_kepekkel/14.jpg

Tészta:
25 dkg finomliszt,
12 dkg vaj vagy margarin + egy kevés a forma kikenéséhez,
3 dkg cukor,
2 tojás sárgája.

Töltelék:
50 dkg eper,
1/2 citrom leve,
3 ek kristálycukor,
2 dl habtejszín,
2 tojás fehérje.

4

A cukrot, a vajat, a két tojás sárgáját és a lisztet összedolgozzuk, hogy rugalmas tésztát kapjunk. Cipót formázunk belőle, folpackba csomagoljuk, és 30 percre a hűtőszekrénybe tesszük.

Görög mézes torta recept

files/images/kepes_receptek/torta_receptek_kepekkel/12.jpg

Tészta:
15 dkg finomliszt,
3 dkg kristálycukor,
10 dkg vaj vagy margarin,
1 tojás sárgája.

Töltelék:
25 dkg Philadelphia krémsajt,
2 ek porcukor,
1 dl méz,
1 dl habtejszín,
1 zöld citrom reszelt héja,
2 tojás.

Díszítés:
mangó,
egres vagy fehér cseresznye.

Kellék:
tortaforma.

Először a tésztalapot készítjük el:
A lisztet és a cukrot összekeverjük. A vajat vagy margarint darabokra vágjuk, és a cukros liszttel összemorzsoljuk. A tojássárgáját belekeverjük, és tésztává dolgozzuk.
Cipót formázva belőle, kb. 30 percre a hűtőszekrénybe tesszük. A sütőt 220 °C-ra előmelegítjük. A tésztát úgy nyomkodjuk egy kb. 24 cm átmérőjű tortaformába, hogy pereme is legyen. (A forma oldalát alufóliával béleljük ki, így a tészta sütés közben nem folyik ki.) A tésztát a sütő középső rácsára tolva kb. 10 percig sütjük. A fóliát eltávolítjuk. A sütőt nem kapcsoljuk ki.

Étcsokoládétorta recept

files/images/kepes_receptek/torta_receptek_kepekkel/9.jpg

Tészta:
10 dkg puha vaj,
4 dkg porcukor,
1 csipet só,
1 tojás,
20 dkg finomliszt + 1 ek a nyújtódeszka megszórásához.

Töltelék:
20 dkg 60% kakaótartalmú étcsokoládé,
2 dl habtejszín,
5 ek. tej,
1 simára kevert tojás.

Díszítés:
1 ek keserű kakaópor.

6

A tészta elkészítéséhez a vajat a cukorral és a sóval habosra keverjük, majd habverővel a tojást beledolgozzuk, és addig verjük, amíg sima krémet nem kapunk. A lisztet apránként beleszórjuk, és fakanállal simára keverjük. A tésztából cipót formázunk, és 2 óráig hűtőszekrényben pihentetjük.