20 dkg vaj
15 dkg barna cukor
1 csomag vaníliás cukor
4 tojás
1 csipet só
30 dkg rétesliszt
5 dkg keserű kakaó
1,5 kk sütőpor
kb. 2,5 dl tej
Töltelék:
3 ek ribiszkezselé
50 dkg eper
3 dl tejszín
1 csomag habfixáló por
1 kk vaníliás cukor
2 ek porcukor
zsiradék a tortaformához.
Tészta:
25 dkg finomliszt,
2 dkg kristálycukor,
10 dkg vaj vagy margarin,
fél tojás.
Töltelék:
3-4 alma,
2 dkg vaj vagy margarin,
1-2 ek barna cukor.
Flambírozás:
0,5 dl konyak.
Tészta:
kb. 20 dkg háztartási keksz,
7,5 dkg vaj vagy margarin,
1 ek barna cukor,
1 kk őrölt vagy szétmorzsolt kardamom.
Töltelék:
4 tojás sárgája,
5 dkg kristálycukor,
0,5-0,75 dl zöldcitromlé,
1-2 zöld citrom héja,
4 tojás fehérje,
2-3 dkg kristálycukor.
Bevonat:
2 dl habtejszín,
2 zöld citrom héja.
Tészta:
15 dkg finomliszt,
12 dkg vaj vagy margarin,
1 ek porcukor,
2 ek víz.
Töltelék:
4 zselatinlap,
3 dl tej,
1 tojás,
3 ek kakaópor,
2 ek porcukor,
1 kk vaníliás cukor.
Díszítés:
2 dl tejszín,
1 doboz (kb. 30 dkg) mandarinkonzerv.