Flambírozott almatorta recept

Flambírozott almatorta recept
Hozzávalók:

Tészta:
25 dkg finomliszt,
2 dkg kristálycukor,
10 dkg vaj vagy margarin,
fél tojás.

Töltelék:
3-4 alma,
2 dkg vaj vagy margarin,
1-2 ek barna cukor.

Flambírozás:
0,5 dl konyak.

Elkészítés:

A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. A lisztet, a cukrot és a vajat vagy margarint összekeverjük. A tojást hozzáadjuk, és gyorsan tésztává dolgozzuk. A hűtőszekrényben kb. 1 óráig állni hagyjuk. A tésztát 28-30 cm átmérőjű, 2 mm vastag koronggá nyújtjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük, villával megszurkáljuk, és a sütő középső rácsára tolva 10-12
percig sütjük. Az almákat meghámozzuk, kicsumázzuk, és vékony szeletekre vágjuk. A vajat vagy margarint serpenyőben megolvasztjuk, és az almaszeleteket nagy lángon néhány percig sütjük benne. Barna cukrot szórunk rá, és kihűlni hagyjuk. Az almaszeleteket körkörösen a tésztára fektetjük. A sütő középső rácsára visszatolva még 15 percig sütjük.
A tortát tálaláskor flambírozzuk: A lehetőleg erős konyakot megmelegítjük és a tortára öntjük. Az alkoholt gyufával meggyújtjuk, és a tortát azonnal tálaljuk.

Elkészítési idő: 2 óra Sütés: 10+15 perc

Kiemelt partnerünk