Túrótorta metélttel recept

Recept elkészítése:

 Túrótorta metélttel recept

Hozzávalók:
50 dkg félzsíros tehéntúró,
20 dkg cérnametélt,
50 dkg reszelt savanykás alma (tisztán mérve),
4 tojás,
10 dkg mazsola,
3 dl rostos narancslé,
15 dkg cukor,
8 dkg vaj (vagy margarin),
1 zacskó vaníliás pudingpor,
1 teáskanál sütőpor;
a tortaforma kenéséhez 2 dkg vaj és 1 evőkanál porcukor.

Elkészítés:

      A tésztát megfőzöm, és hideg vízzel leöblítve, jól lecsöpögtetem. Közben egy keverőtálban a tojássárgákat kikeverem a cukorral, hozzáadom a sütőport, a száraz pudingport, a felolvasztott, de már nem meleg vajat, valamint apránként belekeverem a narancslevet. Ezután beleforgatom a reszelt almát (levével együtt), és a kihűlt, főtt tésztát. Végül belekeverem a villával áttört túrót, a megmosott és leszárazott mazsolát, valamint a tojásfehérjékből vert kemény habot. Egy jó nagy, kapcsos, kerek tortaforma alját vajjal kikenem, meghintem a porcukorral, és belesimítom a tortamasszát. Előmelegített forró sütőbe tolom, és közepesnél valamivel kisebb lángon, vagyis lassú tűzön megsütöm. Ha a teteje barnulni kezdene azelőtt, hogy a belseje is átsült volna, letakarom egy alufólia- vagy papírlappal. A formában hagyom kihűlni, majd lekapcsolom az oldalát, és tortalappal együtt csúsztatom tálra. A hűtőszekrényben megdermesztem, és cikkekre vágva kínálom.

Elkészítés ideje: 105 perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: