Túrós galuska recept

Recept elkészítése:

 Túrós galuska recept

Hozzávalók:
300 g liszt
2 db tojás
100 g túró
1 dl tej
1/2 csomag sütőpor
só.

Elkészítés:

      A túrós galuska elkészítésekor a felütött tojáshoz tesszük a tejet, áttört túrót, sót. A lisztet ½ csomag sütőporral elkeverjük, és a túrós tojásos masszával összekeverjük. Közepes keménységű galuskát készítünk. Ügyeljünk arra, hogy ne dolgozzuk ki a tésztát! Egy órát pihentetjük, majd forrásban lévő sós vízbe szaggatjuk evőkanállal. Így még különlegesebb ez a köret. Vannak olyan települések, ahol zöldborsó nagyságúra szaggatják a túrós galuskát. Tálaláskor füstölt reszelt sajttal megszórva, tejfellel meglocsolva kínálják.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: