Tojáslepény tésztával recept

 Tojáslepény tésztával recept

Hozzávalók:
25 dkg nagykockatészta,
3 tojás,
3 dl tejföl,
10 dkg füstölt szalonna,
1 nagy fej vöröshagyma,
1 mokkáskanál törött fekete bors,
ízlés szerint só.

Elkészítés:

      A tésztát a szokásos módon megfőzöm, majd meleg vízzel leöblítve, melegen tartom. A tojásokat habosra keverem, sóval, borssal ízesítem. A füstölt szalonnát nagyon apróra összevágom. Egy jó nagy serpenyőben (palacsintasütőben vagy tojássütőben) kiolvasztom a szalonnazsírt, amelyből 2 evőkanálnyit kiveszek, és összekeverem a főtt tésztával. A megmaradt zsírra-pörcre ráteszem a megtisztított és finomra vágott vöröshagymát, majd üvegesre fonnyasztom, ezután pedig ráöntöm a tojást. Keverés nélkül sütöm meg. A tojáslepényt rácsúsztatom egy deszkára, és akkora kockákra vágom, mint amekkora a tésztakocka. Végül a tejföllel együtt a tésztához rakom, és az egészet jól összekeverem. Rendkívül jóízű, egyszerű és olcsó étel. Salátát feltétlenül kínálok mellé.

Elkészítés ideje: 60 perc

vissza a főoldalra

The Mountain - 3D pólók