Tarhonya recept
Hozzávalók:
25 dkg tarhonya,
1 kis fej vöröshagyma,
3 evőkanál olaj,
teáskanál piros fűszerpaprika,
teáskanál só.
Elkészítés:
A felhevített olajon üvegesre fonnyasztom a megtisztított és nagyon finomra metélt vöröshagymát, majd a tarhonyát rátéve, állandó keverés közben majdnem barnára pirítom. Ezután a tűzről félrehúzva belekeverem a pirospaprikát, és azonnal ráöntök a térfogatához képest dupla mennyiségű forró vizet. Megsózom, majd a tűzre visszatéve felforralom. Kis lángon, fedő alatt addig főzöm, amíg a levét egészen elfövi, illetve amíg a tarhonyaszemek megduzzadnak. Egy másik módszer szerint a légmentesen lefedett, felforralt ételt előmelegített, forró sütőbe teszem, és addig párolom, amíg az összes levet magába szívja. Tálalás előtt villával átkeverem.
Elkészítés ideje: 40 perc
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges