Szarvacska tojásban recept

Recept elkészítése:

 Szarvacska tojásban recept

Hozzávalók:
15 dkg szarvacskatészta,
6 tojás,
2 dl tejföl,
1 nagy fej vöröshagyma,
4 evőkanál olaj,
1 teáskanál currypor,
1 mokkáskanál törött fekete bors,
10 dkg reszelt trappista sajt,
ízlés szerint só.

Elkészítés:

      A tésztát sós vízben megfőzöm, leöblítem és lecsurgatom. Közben a tojásokat habosra keverem a tejföllel, megízesítem a sóval, a borssal, a curryvel, majd belekeverem a nagyon finomra aprított vöröshagymát. Egy jó nagy serpenyőt előkészítek, amelybe belecsorgatom az olajat. Felforrósítom, beleteszem a főtt tésztát, egy percig kevergetve pirítom, és azonnal ráöntöm a tojásmasszát. Villával úgy rendezem a tojásban úszó tésztadarabokat, hogy viszonylag egyenletesen oszoljanak el benne. Erős tűzön, keverés nélkül addig sütöm, amíg egybefüggően megszilárdul az étel. Ha a teteje még folyékony, de az alja már megsült, a serpenyőt kicsit megdöntöm, és villával megmozgatva, a folyékony tojásmasszát aláfolyatom. A nagy tojáslepényt tálra csúsztatom, négy cikkre vágom, és azonnal meghintem a reszelt sajttal. Salátával vagy ecetes savanyúsággal tálalom.

Elkészítés ideje: 60 perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: