Szardíniás metélt recept

Recept elkészítése:

 Szardíniás metélt recept

Hozzávalók:
25 dkg széles metélt,
1 doboz bármilyen fajta olajos halkonzerv,
3 dl tej,
2 gerezd fokhagyma,
1 evőkanál liszt,
fél citrom leve és reszelt héja,
1 mokkáskanál törött fekete bors,
1 teáskanál Vegeta,
kevés só.

Elkészítés:

      A tésztát a szokásos módon megfőzöm. Meleg vízzel leöblítem, és melegen tartom. Közben a halkonzerv levét leszűröm, és serpenyőbe öntöm. Addig forralom, amíg az összes nedvességtartalma elpárolog. Ekkor rászórom a lisztet, és kevergetve megizzasztom (vagyis egy-két percig csak annyira pirítom, hogy ne sötétedjen meg). A tejet ráöntve, folyamatos keverés közben sűrűre főzöm. A mártást a Vegetával, a citromlével és kevés citromhéjjal, valamint a zúzott fokhagymával és a törött borssal ízesítem. Néhány percig forralom, ezután belekeverem a nagyon apróra tört haldarabkákat. A tésztára ráöntöm, jól összekeverem, és az egészet serpenyőbe téve összepirítom.

Elkészítés ideje: 60 perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: