Spenótos galuska recept

Recept elkészítése:

 Spenótos galuska recept

Hozzávalók:
25 dkg friss, leveles spenót,
3 tojás,
30 dkg félzsíros tehéntúró,
10 dkg zabpehely,
3 evőkanál korpás liszt,
3 dkg vaj (vagy margarin),
1 gerezd fokhagyma,
1-1 mokkáskanál törött fekete bors,
1 teáskanál só;
a galuskára 3 evőkanál olaj, és a tetejére 10 dkg reszelt rokfort (márványsajt).

Elkészítés:

      A habosra felvert tojásokat simára keverem az olvasztott, de már nem meleg vajjal (margarinnal). Sóval, borssal ízesítem, és hozzáadom a villával gondosan áttört tehéntúrót meg a zabpelyhet. Ezután belekeverem a lisztet is, és 20 percre félreteszem. Közben a spenótot megmosom, lecsöpögtetem, vastag ereit lehúzom, és nagyon vékony csíkokra vágom. A zúzott fokhagymával együtt belekeverem a masszába. Sós vizet forralok, amelybe teáskanállal nagy galuskákat szaggatok. 8-10 percnyi főzés után egy galuskát próbaképpen felvágok, hogy meggyőződjek arról, kellőképpen megfőtt-e. Ha a közepe még nyers, tovább főzöm. A leszűrt galuskákat tálba teszem, kevés olajjal meglocsolom, és a reszelt sajttal bőven meghintem. Előmelegített, forró sütőben addig pirítom, amíg a sajt elolvad rajta.

Elkészítés ideje: 60 perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: