Sonkás szarvacska recept

 Sonkás szarvacska recept

Hozzávalók:
25 dkg szarvacskatészta,
20 dkg kötözött sonka (lehet zsírosabb is),
2 dl tejföl,
1 tejmerő kanál húsleves (lehet leveskockából is),
2 dkg vaj (vagy margarin),
2 dl tej,
10 dkg reszelt parmezán (jellegű) sajt,
1 evőkanál liszt,
ízlés szerint só és törött fekete bors.

Elkészítés:

      A tésztát a szokásos módon megfőzöm, meleg vízzel leöblítem és lecsöpögtetem. Közben a vajat felolvasztom, rászórom a lisztet és habzásig hevítem. Ezután ráöntöm a tejet és a húslevest, majd folytonosan kevergetve sűrűre főzöm. A sonkát nagyon apróra vágom vagy nagy lyukú darálón ledarálom, és egy kis serpenyőben a zsírját kisütöm. A zsíron megforgatom a főtt tésztát, a leszűrt sonkapörcöt pedig belekeverem a fehér mártásba. Megsózom, megborsozom, majd összekeverem a főtt tésztával. Az egészet belesimítom egy tepsibe, egyenletesen rászórom a reszelt parmezánt, és az előmelegített, forró sütőben éppen csak ráolvasztom. Nem szabad barnára pirítani, mert megkeseredik. Salátával vagy ecetes paprikával kínálom.

Elkészítés ideje: 70 perc

vissza a főoldalra

The Mountain - 3D pólók