Savanyúkáposztás metélt recept

Recept elkészítése:

 Savanyúkáposztás metélt recept

Hozzávalók:
25 dkg széles metélt,
30 dkg savanyú káposzta,
4 evőkanál olaj,
1 púpozott teáskanál cukor,
1 csapott mokkáskanál törött fekete bors,
ízlés szerint só.

Elkészítés:

      A tésztát megfőzöm, és melegen tartom. Közben, ha szükséges, a savanyú káposztát hideg vízben átmosom, és kicsavarom. (A levét szódavízzel hígítva elfogyasztjuk, mert C-vitamin-tartalma nagy, kár lenne kiönteni.) Az olajon világosra pirítom a cukrot, majd beleteszem az apróra vágott káposztát. Fedő alatt, gyakorta megkeverve, 2-3 evőkanál vízzel megpárolom, és sóval, borssal ízesítem. Végül a pirított káposztába belekeverem a főtt tésztát. Nagy lángon összepirítom, jó, ha a tészta kissé ressre, ropogósra pirul.

Elkészítés ideje: 60 perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: