Sajtos-tejfölös tarhonya recept
Hozzávalók:
30 dkg tarhonya,
10 dkg reszelt ementáli (Pannónia) sajt,
2 dl tejföl,
2 marhahúsleves-kocka,
3 evőkanál olaj,
1 mokkáskanál currypor,
ízlés szerint só és törött fekete bors.
Elkészítés:
A felhevített olajon szép világosbarnára megpirítom a tarhonyát, majd a térfogatának megfelelően két és félszeres mennyiségű vízzel feltöltöm. Hozzáadom a leveskockákat, a curryport, a sót és a borsot. Felforralom, ezután befedem. Kis lángon addig párolom, amíg a tarhonya az összes levét felszívja. Ezután belekeverem a reszelt sajtot és a tejfölt, majd gondosan átforgatom. Ismét befedem, és a közben előmelegített, forró sütőben addig párolom, amíg a tejfölt is beszívja. Salátával teszem az asztalra.
Elkészítés ideje: 90 perc
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges