Paradicsomban főtt kagylótészta recept

Recept elkészítése:

 Paradicsomban főtt kagylótészta recept

Hozzávalók:
25 dkg kagylótészta,
1 liter paradicsom ivólé,
1 csokor friss zellerzöld,
1 nagy fej vöröshagyma,
10 dkg reszelt parmezán (jellegű) sajt,
4 evőkanál olaj,
1 evőkanál Vegeta,
1 mokkáskanál törött fekete bors,
csipetnyi porcukor,
ízlés szerint só.

Elkészítés:

      A paradicsomlevet felforralom, belekeverem a sót, a borsot, a cukrot és a Vegetát. Egypercnyi forralás után beleszórom a megtisztított és nagyon finomra aprított vöröshagymát, valamint a zellerzöldet. Egy mély, de kisebb tepsibe vagy tűzálló tálba beleszórom a száraz, nyers tésztát, és ráöntöm a fűszeres paradicsomlevet meg az olajat. Rászórom az összes reszelt sajtot. Az edényt nagyon szorosan, légmentesen lezárom, és az előmelegített, forró sütőben addig párolom, amíg a tészta az összes paradicsomlevet beszívja. (Ez a művelet körülbelül 50 percig tart, de nem kell mellette állni, 40 perc sütés után érdemes megnézni, majd ha még nem jó, újból le kell zárni.) Tálalás előtt átkeverem, és forrón kínálom.

Elkészítés ideje: 70 perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: