Mazsolás-szőlős metélt recept

Recept elkészítése:

 Mazsolás-szőlős metélt recept

Hozzávalók:
25 dkg széles metélt,
2 dl tejföl,
4 tojás,
4 evőkanál cukor,
10 dkg mazsola,
20 dkg szőlő,
ízlés szerint só.

Elkészítés:

      A tésztát a szokásos módon, sós, forrásban lévő vízbe téve megfőzöm, majd leöblítem és lecsöpögtetem. A tojássárgákat a cukor felével és csipetnyi sóval kikeverem, és a tejfölt apránként hozzáadom. A megmosott és leszárazott mazsolát forró vízben kissé feláztatom, majd leszűröm. A tojásfehérjéket a megmaradt cukorral kemény habbá verem, óvatosan belekeverem a tejfölös tojássárgáját és a feláztatott mazsolát. A főtt tésztát beleforgatom. Ezután az egészet belesimítom egy kisebb tepsibe, és az előmelegített, forró sütőben addig sütöm, amíg a tetején világosbarna kéreg keletkezik. Kockákra vágva tálalom.

Elkészítés ideje: 60 perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: