Mandulás metélt, I. recept

Recept elkészítése:

 Mandulás metélt, I. recept

Hozzávalók:
25 dkg vékony metélt,
1 liter tej,
5 dkg vaj (vagy margarin),
10 dkg hámozott, finomra őrölt mandula,
ízlés szerint 10-15 dkg porcukor,
1 teáskanál só a tészta főzéséhez.

Elkészítés:

      A vajat felforrósítom, majd ráteszem az apróra összetördelt, nyers tésztát. Világossárgára pirítom, közben folyamatosan kevergetem, hogy egyenletesen sülhessen. Ezután ráöntöm a tejet, és beleszórom a sót meg a cukor felét. Kis lángon addig főzöm, amíg a tészta az összes tejet magába szívja. Ügyelni kell arra, nehogy felforrva kifusson az edényből, ezért célszerű egészen nagy lábosban készíteni. Ha már semmi folyadék sincs alatta, belekeverem a megmaradt cukrot és a darált mandulát. Hidegen is, melegen is jó. (Nagyon finom kevés tejszínhabbal, persze csak az egye így, akinek nem kell vigyázni a vonalaira.)

Elkészítés ideje: 50 perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: