Laskatészta recept

Recept elkészítése:

 Laskatészta recept

Hozzávalók:
120 g liszt
1 db tojás
50 g bacon szalonna
só.

Elkészítés:

      A megmosott tojást felütjük, jól felverjük. Csipet sót, egy evőkanál vizet, majd annyi lisztet tegyünk hozzá, hogy jó kemény tésztát tudjunk gyúrni. Gyúródeszkán simára kell kidolgozni. Kis cipóformára alakítjuk, tetejét vékonyan lezsírozzuk, olajozzuk, így nem cserepesedik, szárad ki a felülete. Konyharuhával letakarva negyedórát pihentetjük. Sodrófával szép vékonyra kinyújtjuk. Ne nagyon lisztezzük, mert nehéz lesz a sodrása-nyújtása, és a kevés vizet is azért tettük hozzá, hogy mindezt könnyedén tudjuk elvégezni. Hagyjuk szikkadni, száradni, majd féltenyérnyi darabokra tépkedjük. Lobogó, forrásban lévő sós vízben kifőzzük. Meleg vízzel leöblítjük, hogy a tészta ne hűljön ki. Ezt valamennyi kifőtt tésztánál így tegyük, ha azonnal tálalni szeretnénk! Húsos szalonnából készített apró pörcön átforgatjuk, és máris elkészült a szegfűgomba paprikás körete. Vannak kis hazánknak oly vidékei, ahol egybekeverve adják, és kanalazzák e pásztorlakomát.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: