Különleges gesztenyés metélt recept

 Különleges gesztenyés metélt recept

Hozzávalók:
40 dkg finomliszt,
40 dkg gesztenyemassza,
13-15 dkg porcukor,
5 tojás,
8 dkg vaj (vagy margarin),
1 liter tej,
1 zacskó vaníliás cukor,
2 evőkanál rum (ha gyerekek is esznek belőle, 1 teáskanál rumaroma),
só a tészta főzéséhez;
a tepsi kikenéséhez vaj és porcukor.

Elkészítés:

      A lisztet, a gesztenyemassza felét, 2 tojást és 1 mokkáskanál sót rugalmas tésztává gyúrok, majd vékonyra nyújtva, ujjnyi széles csíkokra vágom. A tejet felforralom, és kevés cukorral, sóval ízesítve, a tésztát apránként kifőzöm benne. Lecsurgatom (nem öblítem le), és melegen tartom. Közben a megmaradt tojássárgákat kikeverem 6 dkg olvasztott, de már nem meleg vajjal, kevés cukorral és a megmaradt gesztenyemasszával, ezután hozzákeverem a rumot (rumaromát) és a vaníliás cukrot. Óvatosan beleforgatom a főtt tésztát, végül a tojáshabot is belekeverem. Az egészet beleöntöm a megmaradt vajjal kikent, valamint porcukorral behintett tepsibe, és az előmelegített forró sütőben szép pirosra megsütöm. Kockákra vágva kínálom.

Elkészítés ideje: 90 perc

vissza a főoldalra