Kukoricatészta recept

Recept elkészítése:

 Kukoricatészta recept

Hozzávalók:
50 dkg kukoricaliszt,
20 dkg finomliszt (búzaliszt),
1 tojás,
só a tészta főzéséhez,
3 evőkanál olaj,
10 dkg porcukorral kevert darált mák vagy darált dióbél,
kevés liszt a gyúrótáblára.

Elkészítés:

      1 liter vizet felforralok. Egy csapott evőkanál sót beleszórok, majd vékony sugárban beleöntöm a kukoricalisztet. Folytonos keverés közben olyan sűrűre főzöm, hogy a kanál megálljon benne. Ezután a tűzről lehúzom, és kissé lehűtöm. Ha meleg (de már nem forró), akkor beledolgozok még 20 dkg búzalisztet és 1 tojást. Ha a massza kihűlt, meglisztezett gyúrótáblára rakom, többször is lisztezve (hogy ne ragadjon), és kinyújtom. Tetszés szerint készíthető belőle kockatészta vagy metélt. A felvágott tésztát forrásban lévő sós vízben megfőzöm, majd leöblítem, és forró olajon megforgatva, tetszés szerint cukros mákkal vagy dióval meghintem.

Elkészítés ideje: 120 perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: