Kapros túrós derelye recept

Recept elkészítése:

 Kapros túrós derelye recept

Hozzávalók:
a tésztához:
mint az előző receptnél;
a töltelékhez:
30 dkg tehéntúró,
2 evőkanál tejföl,
1 tojás,
1 csokor kapor,
késhegynyi törött fehér bors és ízlés szerint só,
valamint cukor;
a tészta kenéséhez 1 tojás;
a tetejére 2 dl tejföl.

Elkészítés:

      Az előző recept szerint elkészítem a derelye tésztáját. A töltelékhez a tehéntúrót villával áttöröm, hozzákeverem a tejfölt, a tojást, a megmosott és finomra vágott kaprot, valamint a sót, a cukrot és a törött borsot. A túróval megtöltöm a kinyújtott tésztát, majd a már fentebb leírt módon "kiszabom" a kis derelyéket. Sós vízben megfőzöm, és tejföllel lelocsolva tálalom.

Elkészítés ideje: 120 perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: