Káposztás galuska recept

Recept elkészítése:

 Káposztás galuska recept

Hozzávalók:
50 dkg édes fejes káposzta,
25-30 dkg finomliszt,
2 egész tojás,
másfél dl víz,
5 evőkanál olaj,
1 teáskanál kristálycukor,
1 evőkanál só,
1 mokkáskanál törött fekete bors,
a tetejére 2 dl tejföl.

Elkészítés:

      A káposztát külső, fonnyadt leveleitől és kemény torzsájától megszabadítom. Megmosom, és jól lecsöpögtetem. Vagy nagyon vékony metéltre vágom, vagy pedig az almareszelő durva fokán lereszelem. Lábosba rakom, és jól megsózom. Ezután átforgatom, és 15 percre félreteszem. Közben a tojásokat habosra felverem, a víz felét hozzákeverem, majd a liszttel egy szokásos sűrűségű galuskamasszát keverek. (Nem szabad folynia, inkább sűrű legyen.) A többi vizet apránként, szükség szerint hozzáöntöm. A káposztát saját levében, 3 evőkanál olajon fedő alatt puhára párolom. Ha már üveges, illetve összeroskadt, meghintem a cukorral, valamint a törött borssal, és fedetlenül szép világosbarnára pirítom, közben folyamatosan kevergetem. A pirított káposztát hagyom kissé kihűlni, majd a galuskamasszával összekeverem. Bő, sós vizet forralok, amelybe a szokásos módon beleszaggatom az apró galuskákat. A leszűrt és meleg vízben leöblített, majd jól lecsöpögtetett galuskát a megmaradt forró olajra öntöm, és egy evőkanálnyi tejföllel összekeverve, azonnal tálalom. A tányérján ki-ki a saját adagját megtejfölözi.

Elkészítés ideje: 60 perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: