Gombás-sajtos galuska recept

Recept elkészítése:

 Gombás-sajtos galuska recept

Hozzávalók:
A galuskához:
40 dkg finomliszt,
2 tojás,
1,5-2 dl tej,
3 evőkanál olaj,
1 csokor petrezselyemzöld,
1 teáskanál só;
A tetejére:
1 zacskó gombalevespor,
2 dl tejföl,
5 dkg reszelt füstölt sajt,
1 tojás,
1 mokkáskanál törött fekete bors;
A tepsi kikenéséhez:
2 evőkanál olaj,
2 evőkanál zsemlemorzsa.

Elkészítés:

      Mély tálban habosra keverem a tojásokat a tejjel, majd hozzáöntöm az olajat. Megsózom, és beleszórom a megmosott, valamint a finomra metélt petrezselyemzöldet. Ezután hozzáadom a lisztet, és gyorsan összekeverem. Bő vizet forralok, közben elkészítem a mártást, amit majd ráöntök a galuska tetejére. Serpenyőbe szórom a gombalevesport, és simára keverem 1 dl vízzel. Kis lángon, folytonosan kevergetve sűrűre forralom, ezután hozzáadom a tejfölt és a reszelt sajtot. Törött borssal ízesítem, és hagyom, hogy kihűljön. A felvert tojást összekeverem a sajtos-tejfölös gombamártással. Közben a forrásban lévő vízbe beleszórok 1 teáskanálnyi sót, és beleszaggatom a galuskát. Ha megfőtt, leszűröm, és meleg vízzel leöblítem, ezután pedig beleforgatom a mártásba. Gyorsan összekeverem, és az egészet belesimítom egy kevés olajjal kikent és zsemlemorzsával meghintett kis tepsibe. Az előmelegített, forró sütőbe vagy grillsütőbe téve, a mártást rásütöm a tetejére, de ügyelek arra, nehogy túlságosan megbarnuljon.

Elkészítés ideje: 60 perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: