Galuska recept

Recept elkészítése:

 Galuska recept

Hozzávalók:
40 dkg finomliszt,
2 tojás,
4 evőkanál olaj,
másfél-két dl víz,
ízlés szerint só.

Elkészítés:

      Először is felteszek a tűzre egy jó nagy fazék vizet. Ha már forr, 1 evőkanál sót beleszórok, és 1 teáskanálnyi olajat belecsorgatok. Közben a lisztet mélyebb keverőtálba szórom (ha van időm, át is szitálom). A tojásokat 2 evőkanál olajjal, 1 dl vízzel és a sóval habosra felverem, majd ráöntöm a lisztre. Fakanállal könnyedén összedolgozom, közben annyi vizet öntök még hozzá, hogy ne legyen folyós a tészta, de a fakanalat könnyedén mozgathassam benne. A tésztát vagy a hagyományos módon, deszkáról késsel, vagy pedig lyukacsos kis galuskaszaggatóval a forrásban lévő vízbe beleszaggatom. Kis lángon, kevergetve néhány percig forralom, ügyelve arra, hogy ki ne fusson. Közben egy tűzálló tálba belecsorgatom a megmaradt olajat, és a meleg vízzel leöblített, jól lecsöpögtetett galuskákat beleöntöm. Átkeverem, és befedve melegen tartom. Bármilyen mártásos húsféle mellé nagyon jó, de tálalható csak mártással, például pikáns zöldség-, gomba- vagy sajtmártással, vadas mártással.

Elkészítés ideje: 25 perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: