Diós-paradicsomos metélt recept
Hozzávalók:
25 dkg vékony metélt,
10 dkg darált dióbél,
5 dkg vaj,
2 tojás,
4 friss paradicsom,
3 gerezd fokhagyma,
1 csokor zellerzöld,
1 mokkáskanál törött fekete bors,
ízlés szerint só.
Elkészítés:
A tésztát a szokásos módon megfőzöm, majd meleg vízzel leöblítve jól lecsöpögtetem, és melegen tartom. Közben a felforrósított vajon megfonnyasztom a megtisztított és összezúzott fokhagymát. Ráteszem a megmosott, meghámozott és feldarabolt paradicsomot, hozzáadom az ugyancsak megmosott és finomra metélt zellerzöldet, és megsózom, megborsozom. Ezután addig pirítom, amíg a paradicsom összeesik. Beleszórom a darált diót, és még egy percig kevergetve pirítom. Hagyom, hogy kihűljön. A tojásokat habosra felverem, majd beleöntöm a diós-paradicsomos öntetbe. Jól összekeverem, és a főtt tésztát beleforgatom. Nagy serpenyőben, folytonos keverés közben felforrósítom, és rögtön tálalom.
Elkészítés ideje: 30 perc
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges