Tojásos burgonyafészek recept

Tojásos burgonyafészek recept

Elkészítés:

      Váltott vízben, kefével többször lesikálunk 8 közepes nagyságú burgonyát, és a sütőben - héjastól - megsütjük. (Jobb ízű lesz, ha sütés előtt 5 percig sós vízben forraljuk, majd a levétől lecsepegtetve tesszük sütőlemezre, és úgy sütjük meg.) A sült burgonyák tetejéről- egy-egy lapot levágunk, belsejüket kiskanállal kikaparjuk, csak ujjnyi vastag réteget hagyunk a héjában. Az üreg aljára egy kis darabka vajat teszünk. belülről sózzuk, borsozzuk a burgonyát, és mindegyikbe egy-egy kisebb, nyers tojást ütünk. A sütőbe visszatolva a megtöltött burgonyákat, csak addig sütjük, míg a tojásfehérje meg nem alvadt, de a sárgája lágy maradjon. (Még kiadósabb a burgonyafészek, ha nemcsak vajat rakunk a burgonya belsejébe, de apróra vágott sonkát meg reszelt sajtot is, és úgy ütjük rá a tojást.)

vissza a főoldalra

The Mountain - 3D pólók