Ropogós malacpecsenye 2. recept

Recept elkészítése:

Ropogós malacpecsenye 2. recept

Hozzávalók:
1 kg-nyi kicsontozott bőrös malaccomb (vagy lapocka),
5 gerezd fokhagyma,
só és törött fekete bors, ízlés szerint,
fél dl sör.

Elkészítés:

      A húst megmosom, leszárítom, majd a tisztított és lapokra vágott fokhagymával megtűzdelem, besózom és beborsozom. Kötöző zsineggel úgy kötözöm össze, mint a sonkát szokás, de a bőre kívül legyen! A húst belefektetem egy tepsibe, aláöntök félpohárnyi vizet, majd az előmelegített, nagyon forró sütőbe tolom. Addig sütöm erős lángon, amíg a hús kívülről pirosbarna kérget nem kap, ekkor a lángot kissé leveszem, és még tovább sütöm addig, amíg a beleszúrt villa könnyen ki is csusszan belőle. Közben néhányszor megforgatom, és a sört egy ecset segítségével rákenem, hogy minden oldalán piros-ropogós legyen. Még forrón felszeletelem, mert a kihűlt ropogós bőrt már nem lehet szépen vágni, eltöredezik. Hidegen tálalom.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: