Orjaleves 2. recept

Recept elkészítése:

Orjaleves 2. recept

Hozzávalók:
1,5 kg sertésorja,
1 fej vöröshagyma,
15 dkg sárgarépa,
20 dkg petrezselyemgyökér,
10 dkg zeller,
10 dkg kelkáposzta,
10 dkg karalábé,
1 burgonya,
1 zöldpaprika,
1 dkg egész bors,
1 dkg szegfűbors,
sáfrány,
liszt,
só.

Elkészítés:

      A sertésorját hideg vízben feltesszük főni. Amikor felforrt, lehabozzuk. A megtisztított vegyes zöldséget beletesszük a levesbe, megsózzuk, megfűszerezzük, és kis lángon addig főzzük, amíg a hús könnyen le nem válik a csontról. Vékonyra nyújtott tésztából csigatésztát készítünk, és miután a levest leszűrtük, a tésztát belefőzzük. A csontos húsdarabokat, a leveszöldséget ecetes tormával külön tálaljuk. Az orjaleves egyébként a disznótoros étrend egyik fő étele is, ezért gonddal készítsük.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: