Nyúlpaprikás recept

Recept elkészítése:

Nyúlpaprikás recept

Hozzávalók:
1 kg nyúlhús,
12 dkg zsír,
10 dkg vörös-hagyma,
2 dkg pirospaprika,
1 cseresznyepaprika,
2 dkg só,
3 dl tejföl,
5 dkg liszt.

Elkészítés:

      A vadnyulat, belsejének kitisztítása után, a vesék és a szív meghagyásával alaposan megmossuk, majd darabokra vágva, újra hideg vízbe rakjuk. Vöröshagymát sárgára pirítunk, teszünk bele egy nagy evőkanál édesnemes pirospaprikát - ízlés szerint cseresznyepaprikát is lehet -, majd belerakjuk a húst, megsózzuk és pároljuk. Mikor saját levét elfőtte, engedjük, hogy rövid ideig a zsírban párolódjon. Utána, ha lehet, húslével, ha nincs kéznél, tiszta vízzel felöntjük, és addig főzzük, míg a hús puha nem lesz. Tejföllel, liszttel behabarjuk. Sós vízben főtt burgonyával vagy spagettivel körítve tálaljuk.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: