Majonézes burgonya recept
Hozzávalók:
60 dkg burgonya,
másfél dl majonéz,
2 dl kefir,
1 kis fej vöröshagyma,
1 teáskanál só,
1 mokkáskanál törött bors,
ecet, cukor, ízlés szerint.
Elkészítés:
A burgonyát héjában megfőzzük és meghámozzuk. Hagyjuk teljesen kihűlni. Készítünk jó félliternyi ecetes-cukros-sós levet, amibe belekeverjük a nagyon vékony karikákra vágott burgonyát, és legalább két órán keresztül benne hagyjuk. Közben elkészítjük a majonézes mártást: a majonézt simára keverjük a kefirrel, beletesszük a reszelt vöröshagymát, megsózzuk, megborsozzuk, végül beleforgatjuk a leszűrt burgonyát. A burgonyát akár két nappal előbb is megfőzhetjük, s legalább fél nappal a tálalás előtt kell a mártásba belekeverni.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges