Lencsesaláta recept

Lencsesaláta recept

Hozzávalók:
50 dkg lencse,
2 gerezd fokhagyma,
1 nagy fej hagyma,
4-5 szegfűszeg,
1 babérlevél,
só,
2 közepes fej lilahagyma,
2 evőkanál fehér borecet,
1 kis csokor petrezselyem,
4 evőkanál salátaolaj,
bors.

Elkészítés:

      A lencsét előző este megválogatjuk, hideg vízbe beáztatjuk. Másnap leöblítjük, és annyi hideg vízzel, hogy jócskán ellepje, feltesszük főni. A fokhagymát és a hagymát meghámozzuk, a hagymába beletűzdeljük a szegfűszegeket (így a végén egyszerű eltávolítani), a babérlevéllel együtt a lencséhez adjuk. Kissé megsózzuk, fedő alatt puhára főzzük (kb. 20 perc), ügyeljünk arra, hogy a lencseszemek ne főjenek szét! Közben a lilahagymát megtisztítjuk, vékonyan felkarikázzuk, besózzuk, meglocsoljuk a borecettel.
A petrezselymet megmossuk, néhány szál kivételével finomra vágjuk. Néhány szelet hagymát a díszítéshez félreteszünk. A főzőléből két merőkanálnyit a hagymához adunk. A szegfűszeggel tűzdelt hagymát, a foghagymát és a babérlevelet kidobjuk. A lencsét leszűrjük, még melegen a hagymához adjuk, ráöntjük az olajat, megszórjuk a vágott petrezselyemmel és kevés frissen őrölt borssal, lazán összekeverjük, lefedjük, és hagyjuk kihűlni.
Tálaláskor még egyszer összekeverjük, ha szükséges, utánasózzuk, a félretett hagymakarikákkal és petrezselyemlevelekkel díszítjük. (Még finomabb, ha fogyasztás előtt egy nappal készítjük.)

vissza a főoldalra

The Mountain - 3D pólók