Fácánhúsleves recept

Recept elkészítése:

Fácánhúsleves recept

Hozzávalók:
1 fácán,
15 dkg sárgarépa,
10 dkg petrezselyemgyökér,
5 dkg kelbimbó vagy kelvirág,
2 dkg só,
0,2 dkg egész bors,
3 dkg vöröshagyma,
2,5 l víz.

Elkészítés:

      A jó fácánleves elkészítésének egyik legfontosabb feltétele a hozzávalók gondos előkészítése, a friss zöldség és a fácán kellő megtisztítása.
A megtisztított, jól megmosott fácánt hideg vízben feltesszük főni. Megsózzuk. Forrás közben leszedjük a habját, hogy a leves szép tiszta maradjon, majd bezöldségeljük, sárgarépát, petrezselyemgyökeret, 1-2 kelvirágot, 1 kis fej vöröshagymát, néhány szem egész borsot teszünk a levesbe. Kb. 3 óra hosszat lassú tűzön forraljuk, épp hogy csak bugyogjon. Amikor a hús megpuhult, kivesszük egy tálra, és a vele főtt zöldséggel díszítve tálaljuk. A levesből külön fazékba merünk annyit, hogy a szükséges tésztát, esetleg májgaluskát ki tudjuk főzni benne.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: