Borscs 1. recept

Recept elkészítése:

Borscs 1. recept

Hozzávalók:
30 dkg leveszöldség,
25 dkg marhafartő,
1 csirke apróléka (40 dkg),
10 dkg füstölt, főtt sonka (tarja vagy egyéb füstölt hús),
10 dkg lángolt kolbász,
15 dkg savanyú káposzta,
1/4 liter céklasaláta,
2 db ecetes uborka,
1 evőkanál ecetes torma,
2 dl tejszín,
1 evőkanál liszt,
1 dkg margarin,
1 csokor petrezselyem,
1 teáskanál szárított kapor,
2 gerezd fokhagyma,
1 késhegynyi őrölt szerecsendió-virág,
1/2 babérlevél,
só, törött bors, ízlés szerint.

Elkészítés:

      Fazékba öntök másfél liternyi vizet és felforralom, majd beleteszem a megmosott marhahúst. Mellészórom a babérlevelet, a szerecsendió-virágot, a borsot és a sót. A sonkát kis kockákra, a bőrétől megfosztott kolbászt karikákra vágom. A tejszínnel, tejföllel simára keverem a lisztet. Margarinon megpirítom a felaprított savanyúkáposztát. A céklát leszűröm, és apróra darabolom.
A húst félig puhára főzöm, majd hozzáteszem a csirkeaprólékot és a zöldségeket. További 20 percig főzöm. Ezután a főtt húsokat kiszedem a fazékból, és a kicsontozott aprólékkal együtt felkockázom. A zöldségeket egyforma kis hasábokra aprítom. A levesbe visszateszem a főtt húsfélét, a kolbászt és a sonkát, a zöldséget, valamint a pirított káposztát, és felforralom. Ekkor szórom bele a kaprot, a finomra vágott petrezselyemzöldet, a zúzott fokhagymát. Belekeverem az ecetes torma felét, a céklasaláta leszűrt levét, a felkarikázott uborkát, a céklát. A forrásban lévő levest behabarom a lisztes tejszínnel. Folyamatosan kevergetve jól kiforralom.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: