Szalonnás-paradicsomos szendvics recept

Recept elkészítése:

Szalonnás-paradicsomos szendvics recept

Hozzávalók:
8 szelet szendvicskenyér,
20 dkg szeletelt baconszalonna,
5 dkg majonéz,
3 evőkanál ketchup,
2 paradicsom,
fél fej saláta,
só, őrölt bors.

Elkészítés:

A szalonnaszeleteket félbevágjuk, és teflonserpenyőben ropogósra sütjük, szalvétára szedjük, a kiolvadt zsírt félretesszük. A megmosott salátát kétcentis csíkokra vágjuk, a paradicsomot felkarikázzuk. A majonézt a ketchuppal összekeverjük, sózzuk, borsozzuk. A serpenyőben egyszerre kevés szalonnazsírt felforrósítunk, és a kenyérszeleteket egyenként mindkét oldalán megpirítjuk. A pirított kenyerek egyik oldalát a majonézes ketchuppal megkenjük. Négy szelet kenyéren elosztjuk a pirított szalonnát, a paradicsomkarikákat, a salátacsíkokat, és mindegyiket befedjük 1-1 kenyérrel. Fogyaszthatjuk egészben vagy átlósan háromszögre vágva.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: