Sonkakrémes szendvics recept
Hozzávalók 5 személyre:
25 dkg főtt, füstölt sonka,
1 kis fej vöröshagyma,
5 dkg vaj vagy margarin,
1 evőkanál tejföl,
10 dkg reszelt parmezán sajt,
1 mokkáskanál pástétomfűszer,
1 teáskanál mustár,
csipetnyi só,
ízlés szerint törött fekete bors,
10 szelet négyzet alakú szendvicskenyér.
Elkészítés:
A sonkát és a megtisztított vöröshagymát aprítógépben péppé zúzzuk, vagy finomra daráljuk. Összekeverjük a puha vajjal, a tejföllel és a reszelt sajttal. Pástétomfűszerrel, mustárral, sóval és borssal ízesítjük, de nem keverjük habosra. A szendvicskenyereket megkenjük a sonkás krémmel, és sütőlemezre helyezzük. Előmelegített, forró sütőbe tesszük, de csak annyi időre, amíg a szendvicsek teteje kissé megszínesedik. Félszáraz vagy száraz fehérbor mellé kitűnő.
Elkészítési idő: 45 perc
TIPP: Érdemes a sonkakrémet nagyobb adagban készíteni, és lefagyasztani.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges