Mexikói hot-dog recept

Recept elkészítése:

Mexikói hot-dog recept

Hozzávalók 8 személyre:
25 dkg kész lecsó (pl. konzerv),
1 felvert tojás,
2 evőkanál zsemlemorzsa,
1/2 teáskanál chilipor (vagy csípőspaprika-krém),
40 dkg darált marhaszínhús. 4 pár bőrös virsli,
8 db, a virslinél kissé hosszabb, félbevágott és megpirított péksütemény (kalács vagy franciakenyér),
8 dkg reszelt trappista sajt,
2 evőkanál mustár,
2 evőkanál ketchup,
só.

Elkészítés:

A lecsóban lévő paprikát apróra összevágjuk, és a paradicsomos lével keverőtálba tesszük. Hozzáöntjük a tojást, rászórjuk a zsemlemorzsát és a chiliport, majd megsózzuk. Végül hozzáadjuk a darált marhahúst, és alaposan összedolgozzuk. Egy-egy virslire 1/8 résznyi húsmasszát halmozunk, kikent teflonserpenyőbe tesszük húsos oldalukkal lefelé, majd 5 percnyi sülés után megfordítjuk, és további 4 percig sütjük. Fél péksüteményre helyezünk egy húsos virslit, majd rákenünk a mustárból és a ketchupból, végül rászórjuk a reszelt sajtot, és a péksütemény másik felét rányomjuk. Száraz fehérborral vagy sörrel jó.

Elkészítési idő: 90 perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: