Melegszendvics Anna módra recept
Hozzávalók:
4 szelet zsúrkenyér,
35 dkg gomba,
kis fej vöröshagyma,
kis fej lilahagyma,
kevés vágott petrezselyem,
5 dkg margarin,
1 db tojás,
15 dkg füstölt sajt,
só, bors,
szerecsendió,
3 cl vörösbor.
Elkészítés:
A zsúrkenyér szeleteket 1 percig 500 W-on a mikróban pirítjuk. A gombafejeket a tönkjétől elválasztjuk, és alaposan megtisztítjuk, majd megmossuk, és az egészet feldaraboljuk. A sajtot lereszeljük. A vörös- és a lilahagymát apróra vágjuk és egy margarinnal kikent tálba helyezve 1 percig 500 W-on pároljuk. Az előkészített gombát a hagymával összekeverjük és vörösborral meglocsolva további 8 percig 400 W-on pároljuk. Ezután hozzáadjuk a fűszereket, elkeverjük a habosra vert tojással és másfél percig 500 W-on sütjük. Az előkészített zsúrkenyér szeleteket megkenjük a gombás masszával, s a reszelt sajtot a tetejére szórva 1 percig 500 W-on ráolvasztjuk. Tálaláskor apróra vágott újhagymával díszítjük.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges