Marhahúsos szendvics recept

Recept elkészítése:

Marhahúsos szendvics recept

Hozzávalók 8 személyre:
4 kiskanál olaj,
1 apróra vagdalt vöröshagyma,
1 apróra vagdalt zöldpaprika,
2 apróra vagdalt fokhagyma,
115 g karikára vagdalt gomba,
700 g sovány, darált marhahús,
2 kiskanál só,
1/2kiskanál Cayenni bors,
2 kiskanál chili,
1 kiskanál bazsalikom,
1 evőkanál Worchester-szósz,
3 evőkanál liszt,
1/2 pohár szétnyomkodott paradicsom,
1/3 pohár víz. 2 evőkanál paradicsompüré,
8 kenyérpirítóban átsütött császárzsemle,
2 pohár reszelt sajt.

Elkészítés:

Felmelegítjük az olajat. Megpirítjuk a vöröshagymát, zöldpaprikát, fokhagymát és gombát. Hozzáadjuk a marhahúst, és alaposan megpirítjuk. Leöntjük a felesleges zsiradékot. Hozzáadjuk az összes fűszert és megszórjuk a liszttel. 3 percig kis lángon pirítjuk. Hozzáadjuk a paradicsomot, vizet és paradicsompürét. Takaréklángon főzzük, míg jól be nem sűrűsödik. Rátesszük a zsemlék alsó felére, a tetejét beborítjuk sajttal és rátesszük a felső zsemlerészeket. Tálaljuk.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: