Majonézes hagyma, formában recept

Recept elkészítése:

Majonézes hagyma, formában recept

Hozzávalók:
50 dkg vöröshagyma,
2 dl kefir,
1 dl majonéz,
1 dl tej,
2 gerezd fokhagyma,
1 csokor snidling vagy zöldhagyma szára,
1/2 dl fehérbor,
2 evőkanál zselatinpor,
só és törött bors, ízlés szerint,
3 evőkanál erős ecet,
1 evőkanál cukor.

Elkészítés:

A vöröshagymát megtisztítom, és szép egyforma kis kockákra vágom. Ecettel, cukorral, kevés sóval kellemes, nem túl savanyú, félliternyi levet készítek. Külön felforralok félliternyi vizet. Beleteszem a hagymakockákat, és az újraforrástól számított 2 percig főzve, leszűröm. A még forró hagymát azonnal beleteszem az ecetes lébe, és benne is hagyom kihűlni. Közben a majonézt simára keverem a kefirrel, a borral, a nagyon apróra vágott snidlinggel, a zúzott fokhagymával, sóval, borssal. A zselatint kis lábosba szórom, ráöntöm a tejet, és kis lángon, folyamatos kevergetés közben feloldom. Mélyebb salátástálba öntöm a mártást, hozzáadom a leszűrt hagymát, végül pedig beleöntöm a már csak langyos zselatint. Jól összekeverem. Kis őzgerincformát folpack fóliával kibélelek, beleöntöm a majonézes hagymát, és befedve, a hűtőszekrényben szilárdulásig hűtöm. Tálalás előtt deszkára borítom, és ujjnyi vastag szeletekre vágom.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: