Májas szendvics recept
Hozzávalók:
4-5 csirkemáj,
1 fej vöröshagyma,
5 dkg vaj,
1 teáskanál pirospaprika,
tej a máj áztatásához,
só és törött fekete bors, ízlés szerint,
fehérkenyér-szeletek,
5 dkg reszelt sajt.
Elkészítés:
A csirkemájat előző este tejbe áztatjuk. Fogyasztás előtt a tejből kivesszük, letörölgetjük, és forrásban lévő vízbe dobva, fehéredésig főzzük, azután a megtisztított vöröshagymával együtt ledaráljuk. Hozzáadjuk az előzőleg habosra kevert vajat, egy-két evőkanál tejet és a fűszereket. A mindkét oldalán megpirított kenyérszeleteket megkenjük a májas krémmel, majd forró sütőben pirosra sütjük. Ezután megszórjuk a reszelt sajttal, és a sajtot a sütőben ráolvasztjuk a kenyér tetejére.
Elkészítési idő: 30perc
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges