Mézes dobos recept

Recept elkészítése:

Mézes dobos recept

Hozzávalók:
A tésztához: 50 dkg liszt,
15 dkg porcukor,
10 dkg margarin,
3 evőkanál olvasztott méz,
4 evőkanál tej,
2 kávéskanál szódabikarbóna,
1 tojás.
A fehér krémhez: 1 l tej,
8 evőkanál liszt,
25 dkg margarin,
25 dkg porcukor,
2 cs. vaníliás cukor.
A barna krémhez: 20 dkg margarin,
20 dkg porcukor,
9 dkg kakaó,
4,5 evőkanál tej.

Elkészítés:

      A tészta hozzávalóit összedolgozzuk és 4 lapot sütünk belőle.
Fehér krém: A tejet a liszttel péppé főzzük. A margarint a porcukorral, vaníliás cukorral habosra keverjük. A kihűlt péppel összedolgozzuk és a lapok közé kenjük.
Barna krémmel is tölthetjük: a hozzávalókat összekeverjük, de nem főzzük.
A kész süteményt másnap lehet szeletelni, forró vizes késsel.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: