Mazsolás pite recept

Recept elkészítése:

Mazsolás pite recept

Hozzávalók:
Tészta:
40 dkg liszt,
20 dkg margarin,
1 mokkáskanál só,
7,5 dl hideg víz.
Töltelék:
40 dkg mazsola,
5 dl víz,
1 dl méz,
2 evőkanál cukor,
3 evőkanál étkezési keményítő,
1 citrom reszelt héja,
1 evőkanál margarin,
3 evőkanál narancslé,
csipet só.

Elkészítés:

      A liszthez hozzáadjuk a sót, majd belemorzsoljuk a vajat, és kanalanként belekeverjük a vizet. Jól összegyúrjuk, két cipót formálunk belőle, és felhasználásig hűvös helyen pihentetjük. A mazsolát megmossuk, kinyomkodjuk, majd a vízzel és a mézzel összekeverjük, és öt percig forraljuk.
Eközben összekeverjük a cukrot, keményítőt, sót és a mazsolához adjuk, még további 1 percig főzzük, végül belekeverjük a reszelt citromhéjat és narancslevet. A tészta egyik felét kinyújtjuk, és kerek formába tesszük úgy, hogy pereme is legyen, ráterítjük a tölteléket. Kinyújtjuk a tészta másik felét, és ezzel beborítjuk a tetejét, a széleit jól összenyomkodjuk. Olvasztott vajjal megkenjük, néhány helyen megszurkáljuk, hogy sütés közben a gőz távozhasson. 200 fokra előmelegített sütőben kb. 45 percig sütjük. Langyosra hűtve tálaljuk.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: