Krémes pite 4. recept
Hozzávalók:
25 dkg liszt,
4 dkg cukor,
2 dkg élesztő,
1 dl tej,
1 tojás,
1 tasak vaníliás cukor.
A krémhez:
4 tojás,
8 dkg cukor,
1 dl tejföl,
5 dkg liszt,
1 tasak vaníliás cukor.
Elkészítés:
Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A liszthez adjuk, és a többi anyaggal tésztát készítünk, majd megkelesztjük. Közben elkészítjük a krémet. A tojássárgáját a cukorral, a vaníliás cukorral jól kikeverjük, hozzáadjuk a tejfölt, a lisztet, végül a felvert tojásfehérjét. A kelt tésztát vékonyra nyújtjuk, tepsibe tesszük, melynek az oldalát is beborítjuk, majd ráöntjük a krémet. Közepes hőmérsékletű sütőben kb. 40 percig sütjük. Felszeletelve, porcukorral, meghintve kínáljuk.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges