Kapros-túrós kelt pite recept

Recept elkészítése:

Kapros-túrós kelt pite recept

Hozzávalók:
A tésztához:
50 dkg finomliszt,
2 dkg friss élesztő,
1 evőkanál porcukor,
5 dl tej,
1 tojás,
1 mokkáskanál só;
A töltelékhez:
50 dkg tehéntúró,
3 tojás,
2 közepes nagyságú főtt burgonya,
3 evőkanál cukor,
2 dl tejföl,
1 csokor friss kapor,
1 mokkáskanál só;
A tészta teteiére:
1 tojás;
A tepsi kikenéséhez:
2 evőkanál zsír.

Elkészítés:

      Az élesztőt és a cukrot 1 dl langyos tejben eldolgozzuk és felfuttatjuk. A lisztbe belekeverjük a felfuttatott élesztőt, a tojást, a maradék tejet, a sót, és jól kidolgozzuk. A belisztezett, letakart tésztát duplájára kelesztjük.
Közben elkészítjük a tölteléket: a már kihűlt főtt burgonyát lereszeljük vagy áttörjük és összekeverjük az ugyancsak áttört túróval, a felvert tojásokkal, a tejföllel és a cukorral. Meg is sózzuk. A megkelt tésztát vastagon bezsírozott tepsibe simítjuk, egyenletesen elosztjuk rajta a tölteléket. Végül rászórjuk a finomra összevágott kaprot, majd az előmelegített, forró, gőzös sütőben erős lángon 15 percig sütjük. Ezután közepes lángon addig sütjük tovább a tésztát, amíg a beleszúrt hurkapálcára már nem ragad rá. Csak akkor vágjuk fel, ha egészen kihűlt.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: